utorok 6. septembra 2011

Torta TWISTER

Pred dlhším časom som na internete natrafila na jednu z mnohých stránok, kde sa zverejňujú recepty. Stránka ma zaujala, lebo okrem toho, že tam ženy napíšu svoje recepty, je pri nich väčšinou aj fotka nielen hotového jedla, alebo zákuska, či inej sladkosti, ale aj podrobný popis s fotkami prípravy.
Takto som tam objavila aj tortu  TWISTER   Keď som si pozrela niekoľko stranový popis, tak som si povedala, že torta vyzerá veľmi dobre, určite je aj veľmi dobrá, ale že ja by som to asi nedokázala upiecť. Občas som sa k nej vrátila a po čase som si ju začala od začiatku do konca čítať doslova každý deň, niekedy aj 2 - 3 krát denne. Bola to pre mňa, ako sa hovorí  "veľká výzva"ˇ.
Popis na internete bol aj s obrázkami taký podrobný, že po pár týždňoch, či skôr mesiacoch nastal deň, keď som sa do nej pustila. Najhoršie z celej torty bolo upiecť horný korpus. Ale nakreslila som si na papier ceruzkou špirálu a podľa nej som vytlačila najprv svetlé a potom tmavé cesto. Tak isto som urobila aj s bočnou stranou torty - nakreslila som si na papier šikmé čiary, podľa ktorých som vytlačila tmavé, aj svetlé cesto.
Vymiešanie krémov bolo celkom jednoduché, a ani s plnením torty som nemala nejaké problémy. 
No a tu je výsledok:




Torta je plnená tromi plnkami:
na spodku              -  horká čokoláda, tvaroh, šľahačka
v strede                  -  gaštanové pyré, tvaroh, šľahačka
vrchná plnka           .  biela čokoláda, tvaroh, šľahačka
To sú ale len základné suroviny na plnku.

Myslím, že torta všetkým chutila a po pol roku som ju upiekla znova.



2 komentáre:

  1. jeeeeeeeej, krasne sa ti vydarila....naozaj ukazkova spirala...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Adrika, to vďaka Tvojmu podrobnému popisu na mimibazare sa torta tak vydarila

    OdpovedaťOdstrániť