Kváskový chlieb nám zachutil, tak som robila ďalší.
Recept som použila ten istý, s menšími zmenami.
Kvások som urobila nový.
Kvások som urobila nový.
zarobený kvások po 24 hodinách pred prvým kŕmením
kvások po treťom kŕmení pred miesením cesta a pečením
Teraz som si urobila cesto takto:
500 g kvásku
100 g pšeničnej hladkej chlebovej múky
100 g pšeničnej hladkej múky
100 g celozrnnej ražnej múky
100 ml vody
soľ a rasca
Všetko som spolu dobre vymiesila a hneď som vytvarovala chlieb, ktorý som dala na papier na pekáč a zakryla som to. Cesto som nechala kysnúť asi štyri hodiny.
Potom som do cesta urobila zárezy, aby mi chlieb nepraskol a dala som ho zakrytý do rúry. Na najvyššom stupni v elektrickej rúre som chlieb piekla 15 minút. Potom som ho odokryla, postriekala vodou, rúru som nastavila na 150 st. C a piekla som ešte asi 35 minút.
Keď bol chlieb upečený, ešte raz som ho postriekala vodou a na mriežke som ho nechala vychladnúť.
Fantáááázia!!! Jarmilka, to si vážne upiekla celokváskový chlebík len po 3 troch dňoch od založenia kvásku? Je n*á*d*h*e*r*n*ý !
OdpovedaťOdstrániťNo a nečudujem sa, že kváskový vám zachutil :-)
Prosím ťa, v akom pekáči si ho piekla?
Kristínka, ďakujem. Naozaj je celokváskový po troch dokŕmeniach. Piekla som ho v normálnom smaltovanom, čo pekávam mäso, kačku, čo má aj "dekel" , z vrchu, zo spodu rovnaký s uškami. Nabudúce chcem vyskúšať tento v pekárničke. Uvidím, či sa podarí, alebo skončí ako predchádzajúce, čo som piekla v pekárni
Odstrániť