Viem, že na internete je receptov na lángoše veľmi veľa, ale aj tak pridávam ten môj.
Vyskúšala som všelijaké - so zemiakmi, so smotanou..., ale najviac nám chutia tie obyčajné,
len múka, voda, droždie, soľ a rasca.
Rozpis je na 6 kusov.
Potrebujeme:
300 g hladkej múky
200 ml vody
1/4 kocky droždia
soľ a rasca
olej
Z múky, vody droždia, soli a rasce som si vypracovala cesto, ktoré som nechala asi hodinu vykysnúť.
Vykysnuté cesto som si rozdelila na 6 rovnakých častí, ktoré som na vyolejovanej podložke nechala
zakryté ešte 15 - 20 minút podkysnúť (ja som si to dala na tanier, lepšie sa umýva ako drevená doska).
Po 20-tich minútach vyzerali takto
Potom ich naolejovanými rukami rozťahujem a dávam do horúceho oleja.
Hotové si ich potierame roztlačeným cesnakom rozmiešaným s trochou soli.
Vyskúšala som všelijaké - so zemiakmi, so smotanou..., ale najviac nám chutia tie obyčajné,
len múka, voda, droždie, soľ a rasca.
Rozpis je na 6 kusov.
Potrebujeme:
300 g hladkej múky
200 ml vody
1/4 kocky droždia
soľ a rasca
olej
Z múky, vody droždia, soli a rasce som si vypracovala cesto, ktoré som nechala asi hodinu vykysnúť.
Vykysnuté cesto som si rozdelila na 6 rovnakých častí, ktoré som na vyolejovanej podložke nechala
zakryté ešte 15 - 20 minút podkysnúť (ja som si to dala na tanier, lepšie sa umýva ako drevená doska).
Po 20-tich minútach vyzerali takto
Potom ich naolejovanými rukami rozťahujem a dávam do horúceho oleja.
Hotové si ich potierame roztlačeným cesnakom rozmiešaným s trochou soli.
Nám nejvíc chutnaj s kysanou smetanou:-)
OdpovedaťOdstrániťAjka, niekedy si dám okrem cesnaku aj strúhaný syr, ale inak už nič viac
OdstrániťJarka langoše sú pekné...v sobotu som tiež robila ale ja mám cesto s kyskou smotanou, kysne v chladničke...určite poznáš...tiež sú výborné :)
OdpovedaťOdstrániťEvka, s kyslou smotanou nepoznám, iba so sladkou, ale aj tie kysnú v chladničke.
Odstrániť