piatok 1. júna 2012

Študentská pečať

Na túto dobrotu mám recept už veľa - veľa rokov a často to robím. Je to jednoduchý recept a je to rýchlo hotové.
Suroviny:
25 dg práškového cukru
25 dg stuženého pokrmového tuku (Iva, Omega)
  3 celé vajíčka
  3 PL kakaa
10 dg sekaných orechov
10 dg hrozienok
10 dg vykôstkovaných sušených sliviek ( alebo kandizované ovocie)
  5 dg sekanej várovej čokolády
2 - 3 tortové oplátky

Nad parou si vymiešame Ivu ( Omegu  ), pridáme cukor a rozmiešané vajíčka. Miešame, kým hmota nezhustne. Nasypeme kakao, orechy, hrozienka, slivky - kandizované ovocie.


Dobre premiešame a pridáme nasekanú čokoládu a nalámané oplátky.


Po roztopení čokolády odstavíme z ohňa a nalejeme do formy na biskupský chlebík vystlaný alobalom..
 

Po vychladnutí vložíme do chladničky, aby nám čokoláda dobre stuhla.
Krájame na tenké plátky.

6 komentárov:

  1. Jarka, tak také niečo robievala moja mamka kedysi dávno. Recept si ukladám a určite skúsim aj ja :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Matka, ja to robievam pri každej vhodnej príležitosti. Celá rodina sme čokoládovo - orechová, tak si radi na tom pomaškrtíme

      Odstrániť
  2. Orechový je môj manžel, tak keď bude zase odchádzať do Anglicka, pribalím mu to :-).

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Naša obľúbená vianočná dobrotka...presne tak robím aj ja.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja si už bez tejto čokoládky neviem ani predstaviť vianoce

      Odstrániť