tak som sa hneď do toho pustila . Celá príprava bola veľmi jednoduchá.
Suroviny k tejto dobrote:
200 g várovej čokolády (ja mám najradšej Figaro)
1/2 KL kakaa
1/2 KL nescafe
50 g masla
50 g jemného kryštálového cukru
5 bielkov
ovocie, ja som nakrájala na kocky ananás
Čokoládu si nalámeme a nad parou necháme roztopiť. Pridáme kávu a kakao. Tie v pôvodnom recepte nie sú, ale ja ich dávam aj do čokoládovej polevy na zákusky, dajú čokoláde dobrú príchuť. Potom v nej roztopíme
na kúsky nakrájané maslo a dobre rozmiešame. Kým sa nám topí čokoláda, tak si vyšľaháme tuhý sneh
z bielkov a cukru.
Asi 1 - 2 lyžice snehu zamiešame do čokoládovo-maslovej zmesi, ktorá ale nesmie byť horúca. Zamiešame dôkladne, aby nám nezostali nerozmiešané ani biele, ale ani tmavé kúsky. Potom všetko vylejeme do snehu
a znovu dôkladne rozmiešame.
Do misiek si na dno dáme nakrájané ovocie a zalejeme čokoládovou penou.
Krajšie by to bolo, keby som penu nastriekala ozdobne pláteným vreckom, ako je to v pôvodnom recepte.
No mne sa zdalo, že by bola škoda aj tej trošky peny, ktorá by ostala na stenách vrecka :-)) .
Keď to budem robiť pre návštevu, určite to tak aj urobím.
A aby som nezabudla, pred podávaním treba penu nechať v chladničke 2 - 3 hodiny .
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára