streda, 7. novembra 2012

Zapečená, alebo vyprážaná cvikla

Ani tento rok nás na záhrade cvikla nesklamala. Urodilo sa jej veľa, väčšiu časť som zavarila, ale zopár som si nechala aj na odšťavenie a varenie.
Dnes som trochu zaexperimentovala a na obed som urobila zapečenú cviklu.  Pôvodný recept je - vyprážaná cvikla, ale keďže ja vyprážané jedlá nejem, tak som ju urobila na spôsob - chips nugetky - a vydarila sa.
Okrem  kuracieho mäsa som týmto spôsobom robila už aj rybie filé, ovčí syr, Hermelín, eidamskú tehlu a teraz aj cviklu.

Na zapekanú cviklu potrebujeme:
cviklu, rozdrvené kukuričné lupienky alebo kukuričnú strúhanku, jogurt, soľ, korenie.

Cviklu najprv uvaríme, vychladnutú olúpeme, nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm a posolíme ich. Jogurt ochutíme korením a soľou,  potrieme ním plátky cvikle, ktoré potom obalíme v rozdrvených kukuričných lupienkoch. Takto pripravenú cviklu poukladáme na pekáč, ktorý vystelieme papierom na pečenie a dáme
do rúry piecť pri teplote 180 - 200 st. C.  Asi po 10 minútach cviklu otočíme a pečieme ešte ďalších 10 minút.
Podávame s varenými zemiakmi.


Kto má rád vyprážané jedlá, môže si uvarené plátky obaliť klasicky v trojobale a vyprážať.

3 komentáre:

  1. zaúkoluji maminku,aby mi koupila řepu a ozkouším to!
    vypadá skvěle :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zaujímavé :-)vyskúšam . Máš u mňa nomináciu 11 .

    OdpovedaťOdstrániť