piatok, 18. júla 2014

Lángoše

Viem, že na internete je receptov na lángoše veľmi veľa, ale aj tak pridávam ten môj.
Vyskúšala som všelijaké - so zemiakmi, so smotanou..., ale najviac nám chutia tie obyčajné,
len múka, voda, droždie, soľ a rasca.



Rozpis je na 6  kusov.

Potrebujeme:

300 g hladkej múky
200 ml vody
1/4 kocky droždia
soľ a rasca
olej 

Z múky, vody droždia, soli a rasce som si vypracovala cesto, ktoré som nechala asi hodinu vykysnúť.
Vykysnuté cesto som si rozdelila na 6 rovnakých častí, ktoré som na vyolejovanej podložke nechala
zakryté ešte 15 - 20 minút podkysnúť (ja som si to dala na tanier, lepšie sa umýva ako drevená doska).


Po 20-tich minútach vyzerali takto


Potom ich naolejovanými rukami rozťahujem a dávam do horúceho oleja.
Hotové si ich potierame roztlačeným cesnakom rozmiešaným s trochou soli.


4 komentáre:

  1. Nám nejvíc chutnaj s kysanou smetanou:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ajka, niekedy si dám okrem cesnaku aj strúhaný syr, ale inak už nič viac

      Odstrániť
  2. Jarka langoše sú pekné...v sobotu som tiež robila ale ja mám cesto s kyskou smotanou, kysne v chladničke...určite poznáš...tiež sú výborné :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evka, s kyslou smotanou nepoznám, iba so sladkou, ale aj tie kysnú v chladničke.

      Odstrániť